Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σαρδελοκεφτέδες ο τσιπουρομεζές.


Το τσιπουράδικο του Άγγελου που δεν υπάρχει πια, είχε μια πολύ καλή σχέση με τα θαλασσινά.
Εκεί δοκιμάσαμε κάτι νόστιμους κεφτέδες και κανείς μας δεν κατάλαβε από τι ήταν.
-Ρε Άγγελε από τι είναι οι κεφτέδες;
-Από Σαρδέλες!  λέει χαμογελώντας.

Επειδή δεν τα πάω καλά με τη μαγειρική ζήτησα τη βοήθεια του Κώστα (Χημικός με πολύ καλή σχέση με τη μαγειρική).

Παίρνουμε μισό κιλό φρέσκες σαρδέλες.
Προσοχή να μην έχει μπερδεμένες μαλακές (μπαγιάτικες) σαρδέλες.

Με ένα ψαλίδι κόβουμε τις ουρές.



Αφού κόψουμε τις ουρές βγαίνει πιο εύκολα το κόκκαλο.


Με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.


Ο σαρδελοκιμάς είναι έτοιμος

Παίρνουμε ένα με δύο λεμόνια και τρίβουμε στο τρίφτη τη φλούδα.

Τα δύο πιο σημαντικά υλικά μας.
Η σαρδέλα με τα λιπαρά Ω κάνει καλό στο κυκλοφορικό και τη καρδιά!
Η φλούδα του λεμονιού είναι αντικαρκινική.



Βάζουμε ένα κρεμμύδι στο μπλέντερ.


Προσθέτουμε τα αρωματικά μας.
Άνηθο, Δυόσμο και Θρούμπι.
Το Θρούμπι μπορεί να αντικατασταθεί από (Ρίγανη και Θυμάρι)

Ένα αυγό

Λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.


Και στο τέλος φρυγανιές τριμμένες ή ψωμί.


Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και ο σαρδελοκιμάς μας είναι έτοιμος.


Τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ώστε να αποδώσουν τα αρωματικά φυτά το άρωμα τους.

Οι σαρδελοκεφτεδες είναι έτοιμοι και


το τσιπουράκι περιμένει!



6 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Τα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου [μια παλιά απογραφή τα έβγαλε γύρο στα 360 ] φτιάχνουν και σερβίρουν ουκ ολίγους μεζέδες κανένα όμως τον συγκεκριμένο. Αύριο πρώτη δουλειά αν βρω σαρδέλα [λίγο δύσκολο λόγο καιρού] θα βάλω την σύζυγο να κάνει την συνταγή και μετά την δοκιμή που χωρίς αμφιβολία θα είναι τέλεια θα την συστήσω σε κάνα δυο φιλικά ουζερί να την υιοθετήσουν.
Καλό βράδυ.

Μητσος είπε...

Κουτσουροκεφτεδες;

Anestis Ketsetzidis είπε...

Θεοδόση
μετα χαράς έρχομαι να βοηθήσω στις δοκιμές...

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Γιάννη έγραψες!!!!'
Τέτοιες..πληροφορίες πρέπει να κυκλοφορούν.
Χθές διάβασα την ανάρτηση και μόλις τώρα τούς τρώω.
Ενα έχω να σου πώ
ΤΕΛΕΙΟΙ !!!!!!!

xristiana xristodoulou είπε...

Ευχαριστώ για τη συνταγή!
θα πιούμε στην υγειά σας σήμερα! :)

Unknown είπε...

Από τα υλικά φαίνεται να είναι πολύ νόστιμοι! Όμως δεν κατάλαβα,τους τηγανίζουμε ή τους ψήνουμε; ;